VEDTEKTER FOR REISA MONTESSORISKOLE

 

§ 1 Skolens navn

Skolens navn er Reisa Montessoriskole.

 

§ 2 Skolens formål

Reisa Montessoriskoles formål er å drive faglig-pedagogisk alternativ grunnskole, herunder å formidle og utvikle et skoletilbud av høy pedagogisk standard, basert på Maria Montessoris læringsprinsipper.

 

§ 3 Skolens styre (jfr privatskolelovens § 5-1)

Skolestyret skal bestå av minimum 5 medlemmer. Skolestyrets leder, nestleder og øvrige styremedlemmer innstilles av skolestyret og velges på årsmøte. Leder velges for ett år av gangen og kan gjenvelges.  Styremedlemmene velges for 2 år av gangen og kan gjenvelges.

 

Rett til å være til stede på møte i styret, til å si sin mening og få denne tilført protokollen, har:

a)En representant oppnevnt av kommunen

b)En representant fra elevrådet

c)En representant fra foreldrene

d)En representant for undervisningspersonalet ved skolen

e)Daglig leder av skolen

Daglig leder har møteplikt på skolestyrets møter og er styrets sekretær.

 

§ 4 Skolestyrets oppgaver (jfr privatskolelovens § 5-2)

Skolestyret er den øverste ledelse av skolen og har ansvaret for at skolen drives i samsvar med gjeldende lover, forskrifter og skolens egne vedtekter. Styret er seg bevisst å ha det fulle ansvar for skolens økonomi, herunder budsjett og regnskap.

Styret skal gjøre revisor kjent med friskoleloven og tilhørende forskrifter, samt de årlige tilskuddsbrevet.

 

Skolestyret vedtar skolens budsjett og regnskapet. Skolestyret vedtar foreldrebetaling.

Skolestyret ansetter daglig leder, samt fastsetter reglement og instrukser for skolen.

Skolestyret fastsetter inntaksreglementet og søknadsskjema.

 

§ 5 Forpliktende underskrift (jfr privatskolelovens § 5-2)

Når det gjelder de oppgaver som hører inn under skolestyret etter vedtektenes § 5, forpliktes skolestyret ved underskrift av skolestyrets leder sammen med ett av skolestyrets øvrige medlemmer.

 

§ 6 Årsmøte

Årsmøte holdes hvert år innen utgangen av april måned. Årsmøtet innkalles av styret med minst 3 ukers varsel direkte til foreldrene. Forslag som skal behandles på årsmøtet skal være styret i hende senest 2 uker før årsmøtet. Alle foreldre har adgang til årsmøtet. Fullstendig saksliste må være tilgjengelig for foreldre senest 1 uke før årsmøtet. Ingen har mer enn 1 stemme og stemmegivning kan ikke skje ved fullmakt.

 

På årsmøtet kan ikke behandles forslag om vedtektsendring som ikke er oppført på sakslisten senest 1 uke før årsmøtet. Andre saker kan behandles og avgjøres nå 2/3 av de fremmøtte krever det. Slik beslutning kan bare tas i forbindelse med godkjenning av sakslisten.

Årsmøtet ledes av valgt dirigent.

Ekstraordinært årsmøte avholdes når styret bestemmer det, eller minst en tredjedel av foreldrene krever det. Det innkalles på samme måte som for ordinære årsmøter, med minst 14 dagers varsel.

 

Årsmøtet skal:

- behandle innkomne forslag

- velge leder og nestleder, øvrige styremedlemmer, revisor og dennes stedfortreder

 

§ 7 Økonomi (jfr privatskolelovens § 5-2)

Skolens økonomi baserer seg på inntekter av statstilskudd og foreldrebetaling. Budsjettet utarbeides innen 31. desember og gjelder for kalenderåret. Budsjettet revideres på våren innen skoleavslutning.

 

§ 8 Regnskap og revisjon

Det skal føres regnskap for skolen, og det skal revideres av en registrert revisor. Regnskapet skal følge kalenderåret og skal avsluttes i god tid før årsmøtet, jfr. vedtektenes § 6, og senest tre måneder etter årets utgang.

 

§ 9 Oppløsning av Reisa Montessoriskole (jfr privatskolelovens § 5-2)

Skolestyret har rett til å foreslå at skolen skal oppløses når særlige forhold berettiger dette, f.eks. ved for svak elevtilgang, vesentlige endringer i Privatskoleloven eller andre forhold som umuliggjør eller i betydelig grad vanskeliggjør fortsatt drift. Forslag om oppløsning krever tilslutning av et samlet styre.

Vedtak om oppløsning treffes på årsmøte i Reisa Montessoriskole  eller ekstraordinært årsmøte med 2/3 flertall av foreldrene. Ved oppløsning av skolen tilbakebetales til departementet eventuelle gjenstående midler som skriver  seg fra det offentlige tilskuddet.

 

§ 10 Elevinntak

Elevinntak gjennomføres iht. eget inntaksreglement. Opptaket skjer innen 15. mars og oppsigelsesfristen er gjensidig en måned.

 

§ 11 Internkontroll

Rutiner for internkontroll utarbeides av skolens ledelse og skal inkludere forhold rundt: Sikkerhet, arbeidsmiljø og vern av det ytre miljø.

 

 

Endret  20. mars 2018

Endret årsmøtet 2019

Endret årsmøte 2020